Муратоглу: Григор игра добре през първата половина на сезона, след това - не



28-10-2012 13:41 | Станко Димов

Треньорът на Григор Димитров- Патрик Муратоглу разкри любопитни подробности от работата с най-добрия български тенисист, както и със Серина Уилямс, на която официално се води съветник. Според специалиста представянето на Гришо през първата част на сезона е било добре, но след това – не. Муратоглу каза също, че не знае дали ще продължи да работи с Григор и през следващата година. Ето и цялото интервю с треньора.

- Трудно ли е да бъдеш треньор на двама толкова различни играчи като Григор Димитров и Серина Уилямс едновременно?
- Да, напълно различно е. Той е млад състезател, който все още се изгражда, а тя е голяма шампионка, която просто се нуждае от малко мотивация. Разбира се, и Серина има какво още да научи, но то е много по-малко, отколкото един тенисист, тепърва пробиващ в спорта. Добрият специалист се познава по това, че може да се адаптира към всяка ситуация.

- Имате ли вече план за работа с Григор за следващата година?

- Все още не. Първо трябва да приключи тази. Има още два турнира и когато те свършат, ще говорим за бъдещето.

- Каква е оценката ви за представянето му през сезона?

- До лятото беше добре. След това обаче не.

- Защо се получи така? Къде е проблемът?

- Получиха се няколко малки проблема и той започна да губи мачове заради тях. Загуби и част от увереността си. Но при всички положения резултатите са незадоволителни, особено след големия му прогрес през първата половина на сезона. Тогава беше на прав път. Разбираше как трябва да играе. Без да бърза, но да бъде агресивен. Да има търпението да изгражда всяка точка. Защото не можеш винаги да правиш печеливши удари от всяка позиция на корта, както той се опитваше преди. Винаги е важно да намериш баланса.

- Колко далеч е Григор от най-добрите?

- В началото на годината не беше много. Разбира се, той трябва още много да работи, да трупа опит. Трябва да свикне да печели трудни мачове и да прави серии от по 3-4 срещи в един турнир. Лошото е, че загуби ритъма през лятото, когато бе близо до това. Все пак съм сигурен, че той отново ще намери верния път и ще стане достоен съперник на най-добрите.

- Ще продължите ли да работите с него?

- За момента не мога да кажа нищо. Ще обсъдим това, когато сезонът приключи. Засега не знам.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини