Григор Димитров започна успешно в Париж



27-10-2012 23:10 | Искрен Минчев

Григор Димитров стартира с победа участието си в квалификациите на "Мастърс 1000" в Париж. В първия кръг от пресявките той надигра белгиеца Стив Дарси (№76) със 7:6(5), 7:6(4).

Така във втори кръг той ще се изправи срещу 155-ия в света левичар от Франция Джонатан Дасниер де Веижи. Французинът се справи в два сета с Фабио Фонини по същото време.

Любопитното е, че в мача с Гришо 177-сантиметровият Дарси успя да направи повече асове - 10 срещу 9, но това не му помогна да вземе дори сет. Той определено рискуваше с началния си удар, тъй като допусна и 6 двойни грешки.

В първия сет двамата си размениха по един пробив преди решителния тайбрек. В него Димитров се наложи със 7:5 точки. Интересното е, че тези два пункта разделиха двамата и при общото количество точки - 50:48 за Димитров.

Във втория сет Димитров сервира по-добре, но въпреки това допусна Дарси да реализира единствената открила се пред него точка за пробив. Така отново се стигна до тайбрек, тъй като и Димитров реализира такъв.

Българинът този път спечели още по-лесно дългия гейм със 7:4 точки и заслужи място в следващата фаза след близо два часа игра. Това му осигури и гарантирани 16 точки за ранглистата, а при втора победа те ще станат 15.

За място в основната схема Димитров ще се бори с получилия "уайлд кард" французин Джонатан Дасние де Веижи, който е 141-и в световната ранглиста.

ВИЖТЕ СХЕМАТА НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини