Григор Димитров се размина с двубой срещу Федерер



26-10-2012 21:59 | Николай Драгиев

Григор Димитров няма да играе с Роджър Федерер на полуфиналите на турнира в зала в Базел. Това стана факт, след като българинът загуби от Пол-Анри Матио на четвъртфиналите. В отделните части - 6:7 (2), 6:7 (4). Нашето момче определено има за какво да съжалява, тъй като в първия сет водеше в резултата с 5:2, а при 5:3 сервираше за сета.

При 6:5 пък Димитров пропусна и два сетбола! Всичко това оказа влияние на играта на Гришо, който през втората част видимо губеше контрол и в крайна сметка отстъпи.

Така най-добрият български тенисист ще трябва да изчака още, за да се изправи на корта срещу идола си Роджър Федерер, който ще срещне Матио в спор за място на финал.

Иначе Григор Димитров си тръгва от Базел с 90 точки за ранглистата и чек за близо 35 000 евро. Българинът ще завърши сезона другата седмица с турнир в Париж ("Мастърс 1000").

Григор Димитров спечели жребия и избра да започне двубоя със сервис на своя страна. Именно началният удар диктуваше играта на младия българин. Когато той вкарваше повече първи сервис, точките идваха лесно. При втори сервис обаче картината бе коренно различна.

Първите шансове за пробив в двубоия се откриха пред Пол-Анри Матио. Той получи два брейк-пойнта в петия гейм, но и в двата случая Гришо намери първия си сервис и дори не се стигна до разиграване.

Пропуснатите възможности от французина му костваха скъпо, тъй като след паузата Димитров на свой ред стигна до точки за пробив. За разлика от съперника си нашето момче не трепна и проби за 4:2, след което с гейм на 0 затвърди за 5:2.

Логично се стигна до момента, в който Григор сервираше за сета. За жалост обаче точно тогава нашето момче попадна в труден момент, а и началният удар се скри някъде. Матио стигна до 30:40 и след страхотно разиграване върна пробива в последния момент - 5:4.

Малко по-късно, при 6:5 в своя полза, Димитров стигна до преднина 15:40 в подаването на Матио. Това означаваха и два сетбола! Французинът обаче намери начин да излезе сух от ситуацията и си гарантира тайбрек.

Драматичният завършек на първата част и двата пропуснати сетбола видимо оказаха влияние върху игра на Григор Димитров. Българинът започна да действа доста по-нервно и да допуска нетипични грешки. От другата страна на корта пък Матио взимаше своето с лекота, без да показва някакви фамозни удари.

В шестия гейм французинът успя да пробие Григор и да поведе с 4:2. При 5:3 Матио сервира за мача, но подобно на съперника си от края на първата част, успя да върне пробива в последния възможен момент. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Матио се наложи със 7:4 точки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини