Ясен е следващият съперник на Григор Димитров в Базел



25-10-2012 20:37 | Станко Димов

Французинът Пол-Анри Матио е съперникът на Григор Димитров на четвъртфиналите на турнира в зала в Базел. Двубоят между двамата стана факт, след като в четвъртък Матио се наложи с 6:3, 6:7, 6:4 над Николай Давиденко (Русия).

Това ще бъде първи двубой между Димитров и Матио. Победителят ще се класира за полуфинал в турнира, където по всяка вероятност ще се изправи срещу световния №1 и действащ шампион в надпреварата Роджър Федерер. Разбира се стига швейцарецът да спечели двубоя си с Беноа Пер (Франция).

Двубоят между Григор Димитров и Пол-Анри Матио ще бъде на централния корт и ще може да бъде гледан на живо онлайн. Линкове за срещата ще може да намерите в рубриката „Тенис на живо”. Мачът ще бъде около 18-19 часа българско време!

Припомняме, че в първите си два двубоя в Базел Гришо записа победи над Виктор Троицки и Жулиен Бенето. И двамата са играчи с по-висок ранкинг от българина.

Любопитното е, че към днешна дата Пол-Анри Матио е №101 в ранглистата, на близо 40 позиции зад Димитров. 30-годишният французин обаче е много опитен играч, като е достигал до №12 в ранглистата (април 2008).

Най-сериозната си победа през сезона Матио регистрира на любимия си „Ролан Гарос”, където във втори кръг се наложи над Джон Иснър. Двубоят между двамата беше изключителен, като Матио стигна до успеха след 18:16 в петия сет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини