Григор Димитров с фамозен старт в Базел (видео)



24-10-2012 00:40 | Станко Димов

Григор Димитров започна с отлична победа участието си на турнира в зала в Базел. В среща от първи кръг българинът се наложи с 6:3, 6:2 над Виктор Троицки (Сърбия) след час и 13 минути игра.

В началото на втория сет нашето момче направи рядко виждано в тениса. Той отрази силен удар на Троицки, след като приклекнал в центъра на своята половина от корта сложи ракетата зад гърба си отляво на своето тяло и хвана топката в ждроп, след което се получи нещо като къса топка, която се превърна в уинър и изправи залата в Базел на крака, а в същото време Троицки погледна нагоре и в погледа му личеше само едно - „Това не може да е истина, Господи, това не е истина!“.

Иначе сърбинът, който е номер 33 в света, стоя равностойно на корта само в първите 4 гейма. В петия Димитров направи пробив, въпреки че изоставаше с 0:40, след което не допусна такъв и закономерно спечели първия сет с 6:3 след още няколко минути тенис на централния корт в Базел.

Втората част започна повече от блестящо за 21-годишния българин – ранен пробив и 2:0 в негова полза. При 2:1 и сервис на Димитров, Троицки пропусна брейкбол, след което отново резултатът стана 40:40. Точно тогава Гришо направи въпросната феноменална точка и напълно отчая своя съперник с нея. Последва взимане на гейма за 3:1 и нов пробив за 4:1, който тотално обезкуражи сърбина и впоследствие за Димитров нямаше проблеми да затвори мача с 6:2 във втория сет.

Така Григор добави 9,765 евро към банковата си сметка и 45 точки към актива си за ранглистата, а във втори кръг ще срещне Жулиен Бенето, който днес се наложи с 4-6, 6-3, 6-3 над 21-годишния Андрей Кузнецов - бивш №3 при 18-годишните и шампион на юношеския Уимбълдън от 2009 г. Българинът води с 1:0 победи в преките им сблъсъци.

Има голям шанс Гришо да играе срещу величието Роджър Федерер в трети кръг, ако разбира се швейцарският Маестро също не допусне загуба дотогава.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини