436-ият в света надви шампиона Гаел Монфис



436-ият в света надви шампиона Гаел Монфис
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-10-2012 12:42 | Станко Димов

Шампионът от миналата година Гаел Монфис отпадна още в първия кръг в турнира If Stockholm Open в Швеция. Ексцентричният французин, който наскоро се завърна в Тура след няколко месечно отсъствие заради контузия, отстъпи с 3:6, 6:1, 3:6 пред представителя на домакините Патрик Розенхолм.

Заемащият 47-ата позиция в световната ранглиста французин допусна два пробива в първия сет, но във втория диктуваше случващото се на на корта и даде само гейм на съперника си.

Розенхолм, който е 436-и в света, бе стабилен при собствения си сервис в решаващия трети сет и не допусна Монфис да стигне до точка за пробив.

От своя страна, шведът реализира един от общи четирите си точки за пробив в сета и така се поздрави с победата след час и 18 минути игра. Във втория кръг 24-годишният тенисист ще се изправи срещу 6-ия в схемата Михаил Южни (Русия).

Напред в турнира продължава и Лейтън Хюит, който надделя с 6:4, 4:6, 6:4 над Кевин Андресън (РЮА). Така австралиецът ще играе срещу 8-ия поставен Ярко Нийминен (Финландия), който елиминира Тобиас Камке в два сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини