300 седмици №1 в света!



15-10-2012 10:34 | Станко Димов

15 октомври определено е паметен ден за Роджър Федерер и всички, които го обичат. Днес швейцарецът започва своята седмица №300 като водач в ранглистата, което е абсолютен рекорд в историята на тениса.

Федерер си гарантира първото място в света миналия четвъртък, след като достигна до четвъртфинал на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Шанхай. Федерер има на сметката си 12 165 точки.

Подгласник на Федерер, с 11 970 точки е Новак Джокович, който спечели две титли от турнето в Азия – в Пекин (АТР 500) и вече споменатия турнир в Шанхай („Мастърс 1000”). Сърбинът има реален шанс да се върне на върха на света до края на сезона, тъй като има да защитава далеч по-малко точки от Федерер.

Трети, четвърти и пети са Анди Мъри, Рафаел Надал и Давид Ферер. С достигането си до полуфинал в Шанхай Томаш Бердих измести от шестата позиция Жо-Вилфред Цонга.

Сред българите регрес с 3 позиции бележи Григор Димитров, който от днес е №59 в света. Хасковлията има на сметката си 751 точки. Сред сънародниците ни следват Александър Лазов и Димитър Кузманов.

Сред дамите сериозни размествания няма. Виктория Азаренка не спира да печели титли и да увеличава преднината си на върха, следвана от Мария Шарапова и Серина Уилямс. Цветана Пиронкова запазва 44-ата си позиция, а втора и трета ракета на страната ни са Елица Костова и Диа Евтимова.

РАНГЛИСТА АТР

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини