Пиронкова срещу втората ракета на САЩ на старта в Москва



13-10-2012 14:04 | Станко Димов

Цветана Пиронкова попадна в основната схема на турнира за Купа Крекъл в Москва. Най-добрата българска тенисистка ще има сериозно изпитание още на старта, където ще се изправи срещу Варвара Лепченко (САЩ).

Само преди няколко седмици двете отново се срещнаха в първи кръг – на турнира в Пекин, а победата отиде на сметката на състезаващата се за САЩ Лепченко – 7:5, 6:4. Преди това двете имаха две срещи на ниво WTA, в които успехът е за Пиронкова.

„Турнирът в Москва е сред любимите ми. Мисля, че това е идеално място да проведа подготовка за състезанието в София”, каза през седмицата пред Tennis24.bg Цвети Пиронкова.

При победа във втори кръг Пиронкова ще премери сили с победителката от двубоя Екатерина Макарова (Русия) – Доминика Цибулкова (Словакия, №5). В същата част на схемата е и Каролина Вожняцки. Датчанката, която е поставена под №3, може да се срещне с Пиронкова в трети кръг (четвъртфинал).

Иначе водач в схемата е шампионката от US Open 2011 Саманта Стосър. Освен австралийката и вече споменатата Каролина Вожняцки, в Москва в действие ще видим още състезателки от ранга на Марион Бартоли (Франция), Ана Иванович (Сърбия), както и получилата „уайлд-кард” за Турнира на шампионките – Мария Кириленко.

В квалификациите в турнира пък ще участват Диа Евтимова и Сесил Каратанчева, които трябва да излязат на корта за първите си двубои от пресявките още днес.

Турнирът в Москва се провежда в зала и е с награден фонд $740 000. Миналата година Цвети отпадна във втори кръг.

ОСНОВНА СХЕМА В МОСКВА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини