Гришо контузен, отказа участие в Стокхолм



11-10-2012 14:18 | Станко Димов

Григор Димитров отказа участие на турнира в шведската столица Стокхолм, който трябва да се проведе през следващата седмица. Гришо е мотивирал отказа си с контузия, която е получил, съобщи директорът на турнира Томас Йохансон.

Засега не се знае естеството на контузията и колко време ще е нужно на 21-годишния хасковлия, за да се възстанови.

По всяка вероятност става дума за болките в областта под дясното рамо, които Григор изпитваше по време на срещата с Джокович в Шанхай и заради които бе поискал намесата на физиотерапевта по време на двубоя с Монако в Токио през миналата седмица.

През изминалия сезон българинът достигна до четвъртфиналите на турнира в Стокхолм, където бе спрян от Милош Раонич. Фактът, че хасковлията ще пропусне тазгодишното издание на състезанието означава, че той ще загуби от актива си спечелените 45 точки от 2011 г., а това ще доведе до спад с близо пет позиции в ранглистата до около №63.

До края на сезона Григор Димитров е подал заявка за участие на започващия на 22 октомври АТР турнир в Базел, а седмица след това и на "Мастърс 1000" в Париж, но към този момент не се знае колко време ще е необходимо, за да се възстанови от травмата и дали ще участва на тези турнири.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини