Роджър Федерер е на победа от оставaне на върха



10-10-2012 16:41 | Станко Димов

Роджър Федерер започна по безупречен начин участието си на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Шанхай. В среща от втори кръг швейцарецът се наложи с 6:3, 7:5 над квалификанта Йен-Сун Лу (Тайван) след 80 минути игра на централния корт.

Федерер изигра перфектен първи сет, в който загуби едва 3 точки при начален удар. В същото време световният №1 се възползва от първия си шанс за пробив, който в последствие се оказа напълно достатъчен за аванс от 6:3.

През втората част нивото на началния удар на Федерер позагуби от блясъка си, но въпреки това Лу не успя да пробие подаването на съперника. В края на сета Фед поведе с 6:5, след което затвърди пробива и си гарантира място в трети кръг.

Следващият съперник на Федерер ще бъде неговият дългогодишен партньор за Купа „Дейвис” – Станислас Вавринка. Любопитното е, че двубоят между двамата може да се окаже с тежестта за първото място в света.

Ако Федерер победи и се класира за четвъртфинал, то тогава швейцарецът ще си гарантира оставането на върха и ще започне другата седмица като №1 за рекорден 300 път!

Ако обаче загуби от Вавринка, а в последствие Новак Джокович спечели турнира, то тогава от понеделник сърбинът ще се върне на върха на ранглистата.

Както е известно по-рано днес Ноле също започна с победа, след като се наложи с 6:3, 6:2 над нашия Григор Димитров за по-малко от час игра.    

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини