Димитров срещу Джокович на централния корт в Шанхай



09-10-2012 15:57 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу Новак Джокович в сряда от около 11:00 часа българско време (втори мач по програма на централния корт, веднага след Сепи-Бердих). Двубоят напълно очаквано бе поставен на централния корт в Шанхай, което означава, че ще може да бъде гледан на живо (линкове ще може да намерите в рубриката ТЕНИС НА ЖИВО).

В България „Мастърс 1000” турнирът в Шанхай се предава пряко по каналите „Филм +” и ТВ+ на „Булсатком”, както и по „Ал Джазира” за тези, които са избрали услугите на „Близу”. 

До момента Гришо има 15 двубоя срещу играчи от Топ 10, като е записал 2 победи и 13 загуби. Любопитното е, че и двата успеха са срещу Томаш Бердих.

В интерес на истината българинът има и още една победа срещу играч от Топ 10 – през януари срещу Марди Фиш, но двубоят между двамата бе за „Хопман Къп” и не влиза в официалната статистика на АТР.

Иначе загубите на Димитров от Топ 10 играчи са: Цонга (3 загуби), Типсаревич (3 загуби), Ферер (3 загуби), Монако (2 загуби), Мъри (1 загуба) и Надал (1 загуба).

Григор Димитров никога не е играл срещу Джокович. На старта на турнира българинът победи Пабло Андухар със 7:5, 6:3. Ноле пък се включва директно от втори кръг. Сърбинът не спира да повтаря, че голямата му цел до края на сезона е да се завърне на върха на ранглистата.

Това може да се случи още в Шанхай, но за тази цел Джокович не само трябва да спечели турнира, но в същото време и сегашният лидер в ранглистата Роджър Федерер трябва да отпадне преди четвъртфиналите.

ПРОГРАМА НА ТУРНИРА В ШАНХАЙ ЗА СРЯДА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини