Отличен старт за Григор Димитров в Шанхай!



08-10-2012 10:35 | Станко Димов

Григор Димитров си гарантира двубой с един от най-добрите тенисисти на Планетата – Новак Джокович. Двамата ще се срещнат на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Шанхай, а победителят ще се класира за трети кръг.

Двубоят им стана факт, след като на старта на турнира Григор Димитров се наложи над Пабло Андухар (Испания) със 7:5, 6:3. Това беше трети двубой между Гришо и Андухар, като нашето момче записа втора победа над този съперник.

С класирането си за втори кръг в Шанхай Григор Димитров изравни постижението си от миналия сезон, когато на старта победи с 2:1 сета Марсел Илхан, но във втори кръг отстъпи пред вече пенсиониралия се Анди Родик (САЩ).

За Димитров това бе 21-а победа през сезона.

Григор Димитров и Пабло Андухар започнаха уверено двубоя си, като печелеха лесно сервис-геймовете си. Въпреки, че не бе особено бърз, сервисът на испанеца бе отлично пласиран и затрудняваше Гришо при посрещане.

Сетът вървеше към съвсем логичен тайбрек, като при 6:5 за Гришо, Андухар имаше преднина 40:15 и 2 поредни точки към решителния 13-ти гейм. В този момент обаче испанецът се разколеба, допусна няколко лесни грешки, а Димитров не почака втора покана. След като стигна до равенство в гейма Гришо взе следващите 2 точки и с първия пробив в мача спечели сета – 7:5 след 50 минути игра.

Силният край на първата част вдъхнови допълнително Димитров, който успя рано да пробие съперника във втория сет. Хасковлията с лекота проби за 3:1, след което успя да затвърди за 4:1, при това с гейм на 0. Така пътят към победата бе широко открит и нашето момче не го пропусна.

До момента Григор Димитров и Новак Джокович никога не са се срещали на корта. От началото на сезона сърбинът има 4 титли, последната от които спечели в неделя в Пекин (China Open).

Ноле обаче никога не е печелил турнира в Шанхай, откакто той е от категорията „Мастърс 1000”. В двете си участия в надпреварата Ноле е достигал до полуфинал (2009, 2010). През миналия сезон Джокович не участва в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини