ВИДЕО: Ноле изигра танца на победата в Пекин



07-10-2012 16:50 | Николай Драгиев

Втората ракета в света Новак Джокович изигра танца на победата на турнира China Open в Пекин.


След като сърбинът победи на финала Жо-Вилфред Цонга (№7) със 7:6(4), 6:2 и получи купата на корта, Ноле бе помолен от организаторите да потанцува заедно с доброволците на турнира.

„Мисля, че първият сет беше абсолютно равностоен и всичко решиха само няколко разигравания. Всеки от нас имаше шансове, но накрая аз удържах по-здраво нервите си. Когато започваш втората част с мисълта, че имаш вече сет в своя актив, то психологически се справяш по-добре и имаш смелост да действаш. В самото начало на втория сет направих пробив, след което се чувствах комфортно на корта.

"Непременно ще дойда на този турнир и през следващия сезон. Лично за мен China Open е един от най-успешните ми турнири. Обичам да играя в Пекин. Тук на практика всичко е идеално – условията, кортовете и така нататък. Много ми е приятно, че и местните фенове ме подкрепят.

"Ще  продължавам да се боря за първото място в световната ранглиста – това е целта ми. Остават още няколко големи турнира, например през следващата седмица съм в Шанхай.

"Разбира се, искам да стигна възможно най-напред, но не се изсилвам и ще играя мач за мач”, коментира след финала Джокович на официалния сайт на АТР.

За Джокович финалът в Пекин беше неговата 65-та победа за сезона, за която сърбинът заслужи 530 000 долара и 500 точки.

 


Другият финалист Жо-Вилфред Цонга пък призна, че на този етап  не може да се мери с Джокович. Французинът е доволен от своето представяне в Пекин.

„Играх добре на финала. Вероятно малко забавих оборотите в първия сет. Водех в резултата с пробив и играех доста уверено, но после Новак рязко повиши нивото. Беше много трудно да му се противопоставя. Стараех се да бъда агресивен, да играя своя тенис, но нивото ми засега не позволява да бъда равностоен с Джокович.

В крайна сметка съм доволен от участието си. През целия турнир показвах добър тенис. Надявам се да продължа да израствам и през следващата седмица да бъда по-равностоен с момчета като Джокович”, сподели Цонга, който си тръгва от Пекин с чек за 239 000 долара и 300 точки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини