Григор Димитров срещу световния №11 в Токио



Григор Димитров срещу световния №11 в Токио
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-09-2012 09:06 | Станко Димов

Григор Димитров заслужи място в основната схема на силния турнир в Токио, който е от категорията АТР 500. Рано тази сутрин хасковлията спечели и втория, решителен квалификационен кръг, след като се наложи с 6:4, 6:7 (5), 6:2 над Васек Поспишил (Канада).

Малко по-късно стана ясно и срещу кого ще играе Димитров в първи кръг в основната схема. Това е 4-ият поставен Хуан Монако от Аржентина. Монако е сред най-постоянните играчи в Тура и към днешна дата заема 11-а позиция в ранглистата на АТР.

Двамата са се срещали веднъж до момента - на клей кортовете в Барселона през 2011, като победата отива на сметката на аржентинеца. .

Благодарение на успешното преминаване на квалификациите Григор Димитров си осигури 20 точки за ранглистата, като при победа и на старта на основната схема ще добави още 45.

Любопитен факт е, че Григор и Поспишил са много добри приятели от юношеските години, като двамата имат и някои сериозни постижения в надпреварите на двойки.

Иначе водач в основната схема е Анди Мъри, който е и шампион в турнира. Сред другите топ участници прави впечатлението участието на Томаш Бердих, Станислас Вавринка, Кей Нишикори, Милош Раонич и др.

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини