Григор Димитров подчини „самурай” в квалификациите в Токио



Григор Димитров подчини „самурай” в квалификациите в Токио
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-09-2012 10:08 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за втория и решителен квалификационен кръг на турнира Rakuten Japan Open Tennis Championships в Токио (АТР 500). Това стана факт, след като българинът се наложи със 7:5, 6:4 над Хироки Кондо (№432 в АТР) за около час и половина игра.

Гришо бе по-добрият състезател на корта и нямаше особени проблеми да се поздрави с чист успех.

Победата осигури на Димитров 10 точки за ранглистата, а при нова победа той ще добави още 10 и ще си гарантира място в основната схема. Следващият съперник на нашето момче ще бъде победителя от двубоя Рикардо Гедин (Италия) – Васек Поспишил (Канада). (ВИЖ СХЕМАТА)

В първия сет геймовете се нижеха сравнително бързо, особено тези на Григор Димитров, като пред двамата опоненти почти не се откриваха дори шансове за пробив.

Напълно логично сетът вървеше към края си, когато в последния гейм на Кондо Григор Димитров стигна до преднина 15:40 и успя да реализира още първия си брейк-бол в двубоя – 7:5 след малко повече от половин час игра.

В началото на втората част 29-годишният японец намери начин да се върне в срещата. След дълъг и драматичен гейм Хироки Кондо успя за първи път от началото на срещата да се справи с подаването на българина и поведе с 2:1. Радостта на представителя на домакините обаче бе твърде кратка, тъй като още в следващия гейм Гришо върна пробива – 2:2 и сетът започна наново.

Точно както в първата част, така и във втората, хасковлията успя да притисне съперника максимално в края на сета. При 5:4 в своя полза Гришо стигна до преднина 15:40, което автоматично означаваше и 2 мачбола. В първия случай японецът се спаси, но при втория прошка нямаше – 7:5, 6:4 и място във втория и решителен кръг на квалификациите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини