Григор Димитров загуби спечелен двубой



27-09-2012 19:41 | Станко Димов

Григор Димитров бе само на гейм от една от най-ценните победи в кариерата си. Българинът се изправи срещу световния №14 Ришар Гаске в среща от турнира Thailand Open в Банкок и водеше в резултата със 7:5, 5:2, преди да допусне драматичен и рядко срещан обрат. При 5:3 във втория сет Гришо сервираше за място на четвъртфинал, но допусна да бъде пробит, след което се срина тотално. В крайна сметка – 5:7, 7:5, 6:4 за Гаске и място на четвъртфинал.

Като изключим психологическия и игрови срив на Гришо в края на втората част, нашето момче изигра страхотен двубой и има за какво да съжалява. Хасковлията завърши двубоя с 21 аса на сметката.

Това беше трети двубой между Димитров и Гаске, като французинът постигна трети успех. За последно те бяха играли на „Ролан Гарос” тази година, когато в не по-малко драматичен двубой Гаске стигна до обрат с 3:1 сета, след като преди това Гришо сервираше за 2:0 сета!

Григор Димитров започна много уверено срещата и в първите 3 сервис-гейма загуби едва 1 точка! Гришо показа отличен начален удар, а при 2:1 в своя полза стигна и до преднина 15:40, което бяха и първите точки за пробив в мача. За жалост обаче с няколко къси ретура Гришо вкара Гаске навътре в корта, а от там французинът бе безпогрешен.

В следващите минути двубоят продължи да бъде равностоен, като Димитров и Гаске печелеха с огромна лекота геймовете си. И точно когато сетът вървеше към логичен тайбрек, българинът намери начин да притисне здраво ракета №14 в света. Гришо поведе с 30:40, което му донесе сетбол. Следващата точка бе завършена елегантно от Димитров, който след точно 40 минути игра поведе в резултата със 7:5.

През втората част Димитров продължи да поддържа много високо ниво на играта си. Българинът нижеше ас след ас при начален удар, а в геймовете на Гаске успяваше да го постави под напрежение.

В четвъртия гейм Димитров стигна до 4 точки за пробив, реализира последната й поведе с 3:1, след което затвърди преднината си за 4:1. Така българинът се доближи само на 2 гейма от крайния успех в двубоя.

Въпреки солидната преднина на Гришо, опитният Гаске не се отказа и в седмия гейм стигна до точка за връщане на пробива. В интерес на истината това беше първият брейк-бол пред французина от началото на двубоя! В този ключов момент на помощ на Гришо се появи началният му удар и с няколко отлични сервиса нашето момче съхрани подаването си и поведе с 5:2.

При 5:3 българинът сервираше за мача. Гаске обаче пак натиска и поведе с 15:40. Гришо спаси първите 2 точки за пробив, но малко след това французинът стигна до нова така и този път пробивът стана факт - 5:4.

Неуспехът да приключи двубоя от първия път се отрази изцяло на играта на Димитров, който в следващите минути започна да бърка удар след удар. Българинът допусна да бъде пробит, при това на 0, а след това Гаске, отново с гейм на 0, затвори сета със 7:5.

В заключителния трети сет Гришо си стъпи на краката, но за жалост в седмия гейм допусна пробив за 3:4, след което до края на срещата не успя да се събере и да върне пробива. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини