Две българки на четвъртфинал на турнира във Варна



27-09-2012 15:36 | Станко Димов

Две български тенисистки ще играят на четвъртфиналите на международния турнир на ITF във Варна, който е с награден фонд 10 000 долара.

Четвъртата поставена Виктория Томова победи днес румънката Сабина Елена Преда с категоричното 6:3, 6:2. Следващата съперница на 17-годишната софиянка ще бъде или петата в схемата Лиза Сабино от Швейцария, или Диана Марку от Румъния.

На осминафинал по-късно в четвъртък ще играят Юлия Стаматова и Радина Димитрова, които ще излъчат втората българска четвъртфиналистка на кортовете на ТК „Черно море-Елит”. В първия кръг левичарката Стаматова отстрани №7 Далия Зафирова с 6:3, 6:0, а тенисистката от „Левски” надигра Полина Радева с 6:1, 6:3.

Победителката от българското дерби се изправя срещу водачката в схемата Анастасия Василиева от Украйна, която е №313 в световната ранглиста. Четвъртата наша представителка, достигнала до втори кръг, беше държавната шампионка Борислава Ботушарова.

Пазарджиклийката отстъпи на втората поставена Патриция Тиг от Румъния след 2:6, 6:2, 3:6. В решителния трети сет Ботушарова поведе с 3:1, но не успя да задържи преднината си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини