Григор Димитров спаси мачбол и се върна на победния път



25-09-2012 19:23 | ATP worldtour

Григор Димитров сложи край на серията от 4 поредни загуби, след като започна с успех участието си на турнира Thailand Open в Банкок. В среща от първи кръг на основната схема българинът се наложи с 6:3, 3:6, 7:6 (7) над преминалия през квалификациите Цунг-Хуа Янг (Тайван).

Въпреки разликата от близо 200 позиции в ранглистата, двубоят между двамата бе изключително равностоен и продължи повече от 2 часа. Нещо повече – в тайбрека на третия сет тайванецът дори пропусна мачбол. В крайна сметка след успех с 9:7 в тайбрека Димитров си подпечата място във втори кръг, където му предстои двубой с Ришар Гаске (Франция, №2).

Първият сет мина изцяло под диктовката на Григор Димитров, който контролираше умело двубоя чрез отличен начален удар. Нашето момче търпеливо дочака своя момент, който дойде в осмия гейм, когато проби за 5:3. След това с лекота Димитров затвори сета с 6:3 след точно 33 минути игра.

През втората част картината на корта не се промени особено. Димитров и Янг продължиха да се надхитрят и да чакат момента за решителен пробив. За жалост този път пробивът бе на сметката на тайванецът, който се възползва отлично от първия колеблив сервис-гейм на Гришо и поведе с 4:2. От тук до края на сета азиатецът не остави шанс за връщане на пробива и с 6:3 изравни резултата.

Така двубоят навлезе в решителен трети сет, преди чийто старт Янг поиска медицинско прекъсване. Не стана ясно какъв точно е проблемът на 249-ия в ранглистата, но за неговото решаване той получи няколко хапчета от медицинските лица.

Първи шанс за пробив в последната част се откри пред Димитров, но Янг намери начин да спаси подаването си за 2:2. Малко по-късно, при 4:4, азиатецът получи 2 скрити мачбола. На помощ на Гришо обаче дойде началният удар и българинът спаси гейма.

В крайна сметка логично се стигна до тайбрек, в който първи до сериозен аванс стигна Янг, който поведе с 3:0 след един минипробив. Димитров обаче отговори светкавично и изравни за 3:3. 

Малко по-късно Янг стигна до мачбол, при 6:5, но с два отлични начални удара Димитров предотврати тази опасност и на свой ред получи точка за приключване на двубоя. В крайна сметка това се случи при 9:7 и българинът си подпечата място в следващата фаза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини