Федерер остави Швейцария в Световната група



16-09-2012 15:12 | Станко Димов

Швейцария спечели с 3:1 победи решителния плейоф за оставане в Световната група на „Купа Дейвис”, където се състезават най-силните отбори в света. Както се очакваше с основна заслуга за успеха на „кръстоносците” бе най-добрият тенисист на Планетата – Роджър Федерер, който извоюва две победи в двубоите си сингъл, втората от които бе с цената на краен успех.

Сблъсъкът между Холандия и Швейцария започна в петък, когато Федерер и Вавринка спечелиха двубоите си на сингъл. В събота обаче домакините от Ниската земя се върнаха в двубоя, след като взеха двубоя на двойки.

Така се стигна до допълнителните срещи на сингъл, още първата от която определи крайния победи. Роджър Федерер се изправи срещу най-добрия холандски тенисист – Робин Хаасе, и го победи с 6:1, 6:4, 6:4.

Особено впечатляваща бе играта на швейцареца в началото на двубоя, като ФедЕкспрес взе първия сет след едва 20 минути игра! През втората и третата част Хаасе успя малко да подобри представянето си, но силите му му стигнаха само за почетна загуба.

За разлика от Швейцария, отборът на Русия загуби мястото си в елита на купа „Дейвис”. Руснаците отстъпиха с 0:3 победи на Бразилия и за първи път от 20 години насам ще се състезават в Евро-Африканската зона.

Както вече ви съобщихме, двубоите на Русия породиха сериозен скандал в самата Русия, тъй като капитанът Шамил Тарпишчев не повика двамата си най-добри играчи – Михаил Южни и Николай Давиденко. Нещо повече – Тарпишчев отказа да даде каквито и да било обяснения и мотиви за решението си.

Медиите в Русия пък съзряха в действията на Тарпишчев умисъл и се заговори, че Русия нарочно ще загуби решителния плейоф от Бразилия. „Черно тото”, или конспирация...времето ще покаже.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини