Треньорът на Григор Димитров ще подготвя и Серина



06-09-2012 13:15 | Станко Димов

Първата ни ракета Григор Димитров е дал благословията си бившата №1 в тениса Серина Уилямс да се подготвя при неговия треньор Патрик Муратоглу. Това разкри самият французин в интервю за спортния всекидневник "Екип" по време на US Open в Ню Йорк.

"По време на Уимбълдън седнахме на по чашка със Серина и тя ме попита дали мога да пътувам с нея по турнирите. Говорих за това с Григор и той ми отговори, че няма никакъв проблем", казва Муратоглу.

Димитров и по-малката от сестрите Уилямс са добри приятели. В началото на годината бяха снимани заедно на излизане от ресторант в Париж, а после на турнира в Маями гледаха взаимно мачовете си, пише "24 часа".

С Муратоглу тъмнокожата американка спечели не само Уимбълдън, но и олимпийската титла в Лондон, а с играта си до момента показва, че и в САЩ трудно ще бъде спряна.

"Какво мога дам на шампионка като Серина? Увереност в собствените сили, дребни детайли, които правят голямата разлика. Аз се отнасям към всички състезатели нормално и вероятно точно това е в моя полза в случая.

"Никой не се държи нормално с такива звезди и това е грешка. Когато е сбъркала, трябва да й го кажеш. Иначе само си губиш времето. Серина наистина е голямо име, но много интелигентен и открит човек. Когато се видяхме за първи път, тя ми каза, че за нея е въпрос на живот и смърт да си върне самочувствието", допълва Муратоглу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини