Бердих сензационно изхвърли Федерер от US Open



06-09-2012 12:53 | Станко Димов

Световният №7 Томаш Бердих поднесе голямата изненада, като елиминира Роджър Федерер на четвъртфиналите на US Open. Бердих се наложи със 7:6 (1), 6:4, 3:6, 6:3 и по този начин отряза мераците на Федерер за рекордна 6-та титла от „Флашинг Медоуз”.

Любопитното е, че Бердих за втори път побеждава Федерер на четвъртфинал в турнир от Шлема. През 2010-а година това се случи и на Уимбълдън, където в последствие Бердих игра финал.

Федерер пък за първи път от 8 години насам не успява да достигне до полуфинал на US Open. Освен това за първи път от 2001-а година насам, когато Евгени Кафелников победи Густаво Куертен, световният №1 не достига до полуфинал в Ню Йорк.

„Разочарован съм. Наистина очаквах, че ще играя по-добре тази вечер. Особено във вечерната сесия, където имам толкова много рекорди”, коментира Федерер.

„Чувствам се добре. Имах фантастично лято, но за жалост в неговия край се забелязва лек спад на формата ми”, каза още Федерер.

„Беше ми ясно, че няма как да победя Федерер в 3 сета. Той е опасен съперник и винаги нещо може да се случи. Нещото се случи в третия сет, когато той се завърна в мача. Аз обаче съм много щастлив от реакцията ми и играта ми в четвъртия сет”, каза от своя страна щастливият победител Бердих.

В спор за място на финал Бердих ще се изправи срещу Анди Мъри, който се наложи трудно с 3:1 сета над Марин Чилич. Британецът имаше сериозни проблеми в началото на двубоя, след като изоставаше със сет и пробив, преди да осъществи пълен обрат.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини