Азаренка се прицели в титлата от US Open



05-09-2012 16:10 | Станко Димов

Дъждовният вторник бе сред най-сладките дни в кариерата на Виктория Азаренка. Тя не само си гарантира оставането на първото място в света и след US Open, побеждавайки шампионката от миналата година Саманта Стосър, но освен това за първи път в кариерата си достига до полуфинал в Ню Йорк. Азаренка призна, че се чувства отлично на кортовете на „Флашинг Медоуз” и не смята да се задоволява „само” с участие на полуфинал.

„Невероятно е! За първи път в живота ми достигам до полуфинал на US Open”, сподели развълнуваната белорускиня.

„Не искам да спирам дотук. Искам да продължа напред в турнира и ще направя всичко по силите си, за да го сторя. Няма да се спра пред нищо”, закани се Азаренка.

„Обичам Ню Йорк. Той е красив град. Това е едно от любимите ми места по света. И преди съм казвала, че феновете тук умеят да оценят играта. Правят те да се чувстваш толкова специална, когато стъпиш на корта. Хората тук са отдадени на тениса, пристрастени са към него. Този турнир ме зарежда с енергия. За мен това е перфектното място”, коментира Азаренка.

В интерес на истината Азаренка се чувства най-добре именно на твърди кортове. По-рано през сезона тя спечели Australian Open, което е изстреля на върха на ранглистата. През лятото Вика сдаде първото място за няколко дни, за да може на трона да се качи новата кралица на клея – Мария Шарапова. Именно срещу Маша може да бъде следващият двубой на Азаренка. За тази цел обаче първо рускинята трябва да се справи с Марион Бартоли.

„Шарапова прави зашеметяващ сезон! Тя никога не се предава. Това, че изостава с 0:4 гейма в двубоя с Бартоли не означава нищо. Мария наказва всяка една секунда невнимание и може да се завърне в двубоя от на пръв поглед невъзможна ситуация. Правила го е преди, при това не малко, така че няма да се изненадам ако бие и днес”, коментира Азаренка.

„Бартоли също е интересен тенисист. Тя има различен стил, бих казала неудобен стил. Много е пъргава, покрива огромна част от корта. Ударите и може да не са най-силните на света, но за сметка на това винаги попадат там, където трябва. Срещу която и от двете да се изправя ме очаква труден мач, това е ясно”, коментира Азаренка.

Както е известно на полуфинал на US Open Вика ще срещне победителката от двубоя Шарапова – Бартоли, който бе прекратен във вторник при резултат 4:0 гейма в първия сет за Бартоли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини