Фиш се отказа от двубой с Федерер, има съмнения за нови сърдечни проблеми



Фиш се отказа от двубой с Федерер, има съмнения за нови сърдечни проблеми
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-09-2012 22:32 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира без игра за четвъртфинал на Откритото първенство по тенис на САЩ. Причината – отказване на съперника му Марди Фиш.

30-годишният американец пропусна 2 месеца от сезона, след получи сериозно сърцебиене през май. В един момент сърдечните проблеми на Фиш дори бяха на път да прекратят преждевременно кариерата му.

Все още не е ясна каква точно е причината за отказването на Фиш, но по всяка вероятност отново става въпрос за сърдечен проблем.

„Не сме на 100% сигурни какъв точно е проблемът и дали той има общо с предишните неразположения на Марди”, коментира агентът на тенисиста Джон Тобиас.

В последния кръг Фиш игра 5-сетовен двубой срещу Жил Симон, като двамата останаха на корта повече от 3 часа. Срещата между тях приключи в 01:00 часа местно време. След двубоя направи впечатление, че Марди Фиш не се яви на иначе задължителната пресконференция.

Отказването на Марди Фиш на практика означава, че Роджър Федерер вече е на четвъртфинал на US Open, него 34-ти пореден в турнирите от Големия шлем!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини