Цветана Пиронкова напусна US Open след загуба от бивша №1



03-09-2012 19:25 | Станко Димов

Американската мечта за Цветана Пиронкова приключи в понеделник вечер. Най-добрата българска тенисистка напусна US Open, след като претърпя загуба в IV кръг (осминафинал) от Ана Иванович (Сърбия, №12) с 0:6, 4:6. Важно е да се отбележи, че Цвети имаше здравословни проблеми, като в паузата между сетовете поиска и намесата на медицинско лице.

"В първия сет не правех грешки. Във втория тя заигра по-добре, а аз допусках повече неточности. Невероятно е да продължа до тази фаза на US Open, за първи път ми е!", сподели Иванович в интервюто на корта.

"В последно време имах доста сривове. Сега търся повече постоянство. Мисля, че в последно време го постигнах. Ще опитам да се насладя и на следващия си мач," каза още сръбкинята.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

Въпреки поражението Цвети напуска последния за сезона турнир от Големия шлем с високо вдигната глава. Преди днешния двубой българката записа 3 безответни победи и за първи път в кариерата си достигна до втората седмица в Ню Йорк. Освен това US Open автоматично се превръща в най-успешния четирите големи турнири за Цвети след Уимбълдън, където тя има записани участия на полуфинал (2010) и четвъртфинал (2011).

За разлика от първите си 3 двубоя в турнира, този път Пиронкова започна доста колебливо и моментално бе наказана. Още в първия си сервис-гейм българката допусна 3 двойни грешки и на практика сама се проби. Цвети определено не се чувстваше комфортно на корта, с което улесни допълнително изключително опитния си съперник. В крайна сметка след точно 23 минути игра Иванович взе първия сет с 6:0.

Лошите новини за нашето момиче обаче не свършиха тук. В паузата между сетовете Пиронкова поиска медицинско прекъсване. Намесата на физиотерапевтът загатна за проблеми с врата и гърба на Пиронкова.

Колко сериозна бе травмата на българката не стана ясно, но тя стисна зъби и излезе на корта за втория сет.

Серията от геймове на сметката на Иванович най-накрая приключи в началото на втората част, когато Цвети взе подаването си за 1:1. Минутки по-късно Пиронкова за първи път от началото на двубоя излезе напред в резултата, след като осъществи пробив за 2:1. Всъщност, този гейм даде начало на серия от 4 последователни пробива . За жалост Ана Иванович бе тази, която сложи край на въпросната серия с успех в ключовия седмия гйем – 4:3.

Иванович усети, че е много близко до крайния успех и успя да пробив на 0 за 5:3, след което сервира за място на четвъртфинал. Да, ама не. Цвети отговори подобаващо с пробив на 15 и намали за 4:5.  С още един пробив обаче Иванович затвори двубоя - 0:6, 4:6 за бившата №1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини