НА ЖИВО: Пиронкова срещу Иванович



03-09-2012 17:14 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се изправя срещу Ана Иванович в спор за място на четвъртфинал на US Open. Двубоят между двете е първи по програма на централния корт „Артър Аш” и ще започне в 18:10 часа българско време. Очаква се срещата да бъде предавана пряко по „Евроспорт”. Двубоят може да проследите и на някой от следните линкове:

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ОЩЕ ТЕНИС НА ЖИВО

Иванович и Пиронкова имат два двубоя помежду си. Първият, преди цели 9 години, е спечелен от сръбкинята с 1:6, 7:5, 6:4. Втората им среща бе през 2008-ма на силния турнир в Рим, където Цвети се наложи с 6:4, 5:7, 6:2.

Любопитното е, че в този момент Иванович се намира във формата на живота си, като седмици по-късно печели „Ролан Гарос” и излиза начело на световната ранглиста!

И двата двубоя на Пиронкова и Иванович са на клей кортове, като сблъсъкът им в понеделник на US Open ще бъде първи на твърда настилка.

„Пиронкова е добра тенисистка, определено няма да ми бъде лесно. Тя е достигала до полуфинал в турнир от Големия шлем, така че не е случаен игра. Още преди US Open казах, че голямата ми цел ще бъде достигане до четвъртфинал. Сега съм на един мач от целта си, но същото важи и за Пиронкова. Надявам се да играя добре и да победя”, коментира Иванович.

В интерес на истината сръбската красавица никога не е достигала до четвъртфинал на „Флашинг Медоуз”. През последните два сезона тя отпада в четвърти кръг, което е и най-сериозното й постижение в турнира.

За Пиронкова достигането до трети кръг бе рекорд в турнира, а евентуален четвъртфинал ще бъде просто невероятен успех. US Open е първият турнир, след Уимбълдън 2010 и 2011, в който българката достига до битките през втората седмица.

С победата си над Силвия Солер-Еспиноса Цвети стана първата българка, която достига до осминафинал в Ню Йорк от 18 години насам. За последно това стори Магдалена Малеева.

Пътят на двете до четвърти кръг:

ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА:
I кръг: Камила Джорджи (Италия) 6:3, 6:4
II кръг: Аюми Морита (Япония) 7:5, 6:2
III кръг: Силвия Солер-Еспиноса (Испания) 6:1, 6:7, 6:3

АНА ИВАНОВИЧ:
I кръг: Елина Свитолина (Украйна) 6:3, 6:2
II кръг: София Арвидсон (Швеция) 6:2, 6:2
III кръг: Слоун Стивънс (САЩ) 6:7, 6:4, 6:2

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини