Родик наелектризира централния корт след нова победа



03-09-2012 00:11 | Станко Димов

Анди Родик все още не е свършен за тениса! Бившият №1 в света се класира за втората седмица на US Open, след като се наложи със 7:5, 7:6 (1), 4:6, 6:4 над италианеца Фабио Фонини.

Родик изненада съперника си с чести излизания на мрежата, а италианецът от своя страна впечатли с отличен начален удар, който му донесе 15 аса. Родик можеше да си осигури първия сет далеч по-лесно, след като водеше в резултата с 5:2, но позволи на съперника му да се върне в двубоя – 5:5.

Американецът обаче спечели следващите два гейма и все пак поведе в резултата. През втората част се стигна до тайбрек, спечелен с лекота от 20-ия в схемата – 7:1 точки. Фонини все пак успя да се върне в резултата взимайки третия сет, но в четвъртата част Родик наелектризира феновете и с 6:4 се класира за втората седмица на турнира за 9-ти път в кариерата си!

„Вашата подкрепа значи много за мен. Наистина я оценявам”, сподели емоционалният Родик в интервюто след двубоя.

„Обичам този корт, обичам това място, обичам този турнир. Бъдете сигурни, че ще дам всичко от себе си. Няма значение колко сили имам, ще продължа да се боря докато мога”, сподели Родик, с което допълнително спечели сърцата на местната публика.

Следващият съперник пред Родик ще бъде повече от сериозен – аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро, който е шампион в турнира през 2009-та година.

Както е известно в четвъртък, на връх своя 30-ти рожден ден Родик обяви, че спира с тениса след края на US Open. Това може да се случи идния вторник в двубоя с Дел Потро, който вече „пенсионира” един бивш №1 в света – Марат Сафин (на турнира в „Берси” в Париж).

Очаква се организаторите да поставят двубоя на Родик и Дел Потро като гвоздей на програмата от вечерната сесия за вторник.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини