Брилянтно: Пиронкова в четвърти кръг след успех над испанка



02-09-2012 00:29 | Станко Димов

Цветана Пиронкова продължава с отличното си представяне на US Open! Българката се класира за четвърти кръг, след като се наложи с 6:1, 6:7, 6:3 над испанката Силвия Солер-Еспиноса. През целия двубой Пиронкова игра значително по-добре и по-спокойно, като при малко повече шанс можеше да приключи в срещата и в два сета, тъй като водеше с 3:0 през втората част.

Важно е да се отбележи, че на трибуните имаше и шумна българска агитка, която нееднократно избухваше в екстаз след точки за пловдивчанката.

Успехът тази вечер автоматично класира Пиронкова за втората седмица на US Open. Нейната следваща съперничка ще бъде определена от двубоя между Ана Иванович (Сърбия, №12) и Слоун Стивънс (САЩ), които играят късно тази вечер.

Цветана Пиронкова стана и първата българка, която достига до осминафинал на US Open от 18 години насам. За последно това стори Магдалена Малеева.

Двубоят започна фантастично за Цвети Пиронкова, която в първите 2 гейма загуби само 2 точки и заслужено излезе напред в резултата. Солер-Еспиноса имаше два шанса моментално да върне пробива, но и в двата случая Цвети показа характер и не се даде. Така след 13 минути игра Пиронкова поведе с 3:0 гейма.

Отличната и най-вече спокойна игра на Пиронкова продължи и малко по-късно българката направи още една крачка към успех в първия сет, след кето проби за 5:1. Със сервис на своя страна Пиронкова нямаше проблем да вземе първия сет след едва 36 минути игра. Брилянтно начало на двубоя!

Ако началото на първия сет бе фантастично за Цвети, то какво да кажем за втория?!!! Десетина минути игра и 3:0 аванс за Цвети, с два пробива на сметката си!

Солер-Еспиноса не се предаде и успя да върне единия пробив и да намали за 2:3 гейма. За жалост малко по-късно испанката успя да върне и втория пробив, с което изравни резултат - 4:4.

Малко по-късно, при 5:6 испанката дори имаше и сетбол, но Цвети се спаси и си гарантира тайбрек. В допълнителния гейм испанката бързо дръпна в резултата и в крайна сметка се наложи със 7:3, с което прати двубоя в трети сет.

Подобно на първите две части, Пиронкова започна силно и третата, като с пробив на сметката си поведе с 3:1 гейма! Последва гейм на 0, с който нашето момиче поведе с 4:1. Победата бе повече от близо! До края Цвети не трепна на сервис и с 6:3 взе крайния успех.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини