Петра Квитова си гарантира място във втората седмица на US Open



Петра Квитова си гарантира място във втората седмица на US Open
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-08-2012 23:16 | Станко Димов

Петра Квитова си осигури мястото във втората седмица на US Open, след като се справи с 6:4, 6:4 с французойката Паулин Пармантие в среща от третия кръг в турнира.

През целия двубой петата в схемата Квитова демонстрира брилянтна игра на сервис, като не допусна нито една точка за пробив пред съперничката си. Чехкинята спечели внушителните 31 от 38-те точки при неин начален удар! Впечатляващо!

От другата страна на корта Пармантие също игра силно, но в решителните моменти французойката не намираше начин да се справи с шампионката от Уимбълдън. Квитова си гарантира победата след като осъществи по един пробив в двата сета. В крайна сметка след 78 минути игра чехкинята си заслужи място в четвърти кръг.

Впечатляващото е, че Квитова се класира за четвърти кръг на US Open без загубен сет и само с два пробива в серсис-геймовете си. Припомняме, че чехкинята започна турнира в страхотна форма и като водачка в т.нар. US Open серии, където тя спечели 2 титли (Монреал и Ню Хейвън) и игра полуфинал (в Синсинати).

Освен това Петра Квитова може да стане единствената състезателка от WTA, която достига до четвъртфинал на всички турнири от Големия шлем за сезона. За тази цел чехкинята ще трябва да спечели и следващия си двубой, който е срещу 11-ата в схемата Марион Бартоли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини