Багдатис прекърши Федерер в драма в Индиън Уелс (видео)



17-03-2010 09:35 | Станко Димов

Световният номер 1 Роджър Федерер напусна престижния турнир в Индиън Уелс, след като претърпя загуба с 1:2 сета от кипъреца Маркос Багдатис.

 

Швейцарецът пропиля 3 мачбола и в крайна сметка отстъпи със 7-5, 5-7, 6-7. Това бе седми двубой между двамата, като до момента Федерер бе спечелил предишните 6.

 

Любопитен факт е, че швейцарецът губи мач, след като е имал мачбол, за първи път от 4 години насам. Поражението на практика бе първо за Федерер през годината.

 

Благодарение на победата пък Багдатис се класира за 1/8-финал, където ще мери сили с испанеца Томи Робредо.

 

"Може би играх твърде пасивно и взех грешни решения във важните точки. Обяснявам това с липсата на официални мачове след титлата в Мелбърн. Ще се потрудя сериозно на корта в следващите дни и в Маями ще бъда в по-добра форма," сподели след поражението Федерер.

 

"Седем е щастливото ми число, стараех се да не мисля за това, че не съм го побеждавал и ето, че дойде и моят час. Роджър игра твърде агресивно и сбърка някои важни точки, което ми даде шанс да взема своето. Днес играх много умно и спокойно, което ми донесе победата", похвали се щастливият Багдатис.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини