Изненада: Словак би шута на Жо-Вилфред Цонга!



Изненада: Словак би шута на Жо-Вилфред Цонга!
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-08-2012 23:58 | Станко Димов

Първата голяма изненада в схемата при мъжете на US Open е факт! Поставеният под №5 Жо-Вилфред Цонга напусна турнира още във втори кръг, след като претърпя загуба с 1:3 сета от малко известния словак Мартин Клижан. В отделните части 6:4 1:6, 6:1, 6:3.

По този начин Цонга записа най-ранното си отпадане от Откритото първенство на САЩ, където до момента неизменно достигаше поне до трети кръг!

От своя страна пък левичарят от Словакия никога до този момент не бе минавал втори кръг в турнир от Големия шлем.

„Това безспорно е най-голямата победа в кариерата ми. Започнах добре двубоя, взех първия сет, след това имах преднина 0:40 в началото на втория. След като не успях да пробия обаче загубих сета с 1:6. Радвам се, че през третата и четвъртата част стабилизирах играта си и успях да победя топ играч като Цонга”, сподели след двубоя Клижан, който започна турнира като №52 в ранглистата на ATP.

В следващия кръг Клижан ще се изправи срещу победителя от двубоя Жереми Шарди (Франция) – Матю Ебдън (Австралия).

„Познавам добре Шарди, защото с него сме играли доста двубои на двойки. Той е страхотен тенисист. С когото и да играя няма да ми бъде лесно, това го знам”, каза още Клижан. 

От загубата на Цонга най-доволен пък ще бъде Анди Мъри, който е в тази част на схемата и можеше да срещне французина на четвъртфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини