Цветана Пиронкова достигна трети кръг на US Open!



30-08-2012 21:41 | Станко Димов

За първи път в кариерата си Цветана Пиронкова се класира за трети кръг на US Open. Това стана факт, след като най-добрата българска тенисистка победи със 7:5, 6:2 Аюми Морита (Япония).  Двубоят между двете продължи около час и половина, а Пиронкова се класира за следващата фаза без загубен сет!

С победата си днес Цвети сложи край на друга закостеняла статистика. За първи път пловдивчанката прескача втори кръг на турнир от Големия шлем, различен от Уимбълдън! Следващата опонентка на българката ще бъде определена от двубоя между Ирина-Камелия Бегу (Румъния) и Силвия Солер-Еспиноса (Испания).

Двубоят стартира точно в 20:15 часа българско време, а Цвети с бърз гейм на сметката си. Пиронкова беше на път да спечели с лекота и втория си сервис-гейм, в който поведе с 40:15. В този момент обаче пловдивчанката допусна две грешки от бекхенд, а след това и две от форхенд, с което подари гейма на опонентката си.

Пиронкова успя да върне светкавично пробива, при това почти без да играе с топката. "Черната работа" свърши Морита, след като японката допусна 4 поредни грешки, които и костваха гейма - 2:2.

За жалост отново Морита бе тази, която поведе в резултата с пробив. Това се случи в 9-ия гейм, в който Цвети първоначално поведе с 30:0, но след това загуби 4 поредни точки и допусна да бъде пробита за 4:5. Това означаваше, че след почивката Морита ще сервира за сета!

И този път обаче картината се повтори и Цвети моментално върна пробива - 5:5. Нещо повече, в следващите 2 гейма Цвети игра превъзходно и се наложи със 7:5. Първият сет продължи 53 минути.

Силната серия на Пиронкова от края на първия сет се пренесе с пълна сила на корта и в началото на втория. Българката успя да пробив за 3:1, след което с лекота затвърди за 4:1.

От тук до края на двубоя пловдивчанката се нуждаеше само от 2 гейма, за да достигне до трети кръг на US Open за първи път в кариерата си. В крайна сметка Цвети взе своето и се поздрави със заслужен и дълго чакан успех!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини