Вожняцки разочарована от фиаското в Ню Йорк



29-08-2012 14:45 | Станко Димов

Бившата №1 в света Каролина Вожняцки поднесе изненадата на последния за сезона турнир от Големия шлем – US Open, след като отпадна още на старта. В първи кръг в Ню Йорк Вожняцки загуби с 2:6, 2:6 от румънката Ирина-Камелия Бегу.

По този начин Вожняцки, която игра финал на US Open през 2009-та година, ще загуби много точки за ранглистата и ще изхвърчи от Топ 10, тъй като имаше да защитава полуфинал от миналия сезон. Ето какво даза блондинката след края на двубоя.

„Винаги, когато изляза на корта, се опитвам да показвам най-добрия си тенис, без значение какво се случва около мен. Днес направих същото, опитах се, но не се получи. Не играх добре и допуснах много грешки”, коментира Вожняцки.

„Съжалявам за отпадането. US Open е голям турнир, всеки идва тук, за да се представи добре. Мисля, че травмата ми е временна, не е нещо сериозно. Надявам се да се върна на корта възможно най-бързо. Разочароващо е, че точно сега получих контузия, но това е част от спорта и може да се случи на всеки. Просто трябва да продължа напред”, каза още бившата №1 в света.

„Определено представянето ми в турнирите от Големия шлем не беше перфектно през годината. Сезонът обаче не е приключил, има още турнири да се изиграят, предстоят още двубои. Чак когато година сезонът приключи ще можем да правим заключение – какво се е получило и какво не. Какво е работило добре и какво не. Надявам се, че в оставащите до края на годината турнири ще играя по-добре”, каза още Вожняцки.

Това е втори пореден турнир от Шлема, в който Вожняцки отпада в първи кръг. Това и се случи и на Уимбълдън (загуба от Пашек).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини