Втората природа на шампионите



27-08-2012 21:30 | Мара Калчева

Стартиралият турнир от Големия шлем US Open е повод да разкажем за част от увлеченията извън тениса на петима носители на титли или финалисти от надпреварата в Ню Йорк.

Мария Шарапова

25 г., Русия, №3 в ранглистата на WTA
Втора природа: модистка

За Шарапова винаги е било важно как изглежда – и на корта, и извън него. Разбирайки, че обикновената екипировка не подчертава достатъчно красотата на нейната фигура, през 2010 г. заедно с Nike пуска собствена линия тенис облекла. И до днес Мария помага на дизайнерите да разработват рокли и аксесоари, които идеално й подхождат. Плюс това с участието на Шарапова са създадени няколко колекции обувки и чанти в ежедневен стил, носещи името на тенисиската, за дъщерната компания на Nike – ColeHaan. Обувки тип балетни пантофки от дизайнер Шарапова са хит на бренда. Мария участва и в създаването на уникални обеци от Tiffany, които носи на всички турнири от Големия шлем, както и на часовници Tag Heuer. На светски събития тенисистката предпочита да облича елегантни рокли на британския дизайнер Алекзандър Маккуин.

Серина Уилямс
30 г., САЩ, № 4 в ранглистата на WTA
Втора природа: бизнесдама

Независимо от маниерите на хулиганка, родена в непрестижен квартал, и любовта й към рапа (или към рапърите – Серина имаше връзка с Common и Drake), по-младата Уилямс притежава силен бизнес нюх. Още през 2004 г. тя създава линия дрехи Aneres (тоест  Serena, изписана наобратно). После усвои майсторството на маникюра, за да пусне колекция лакове съвместно с фирмата HairTech. Неотдавна Серина стана акционер в компанията Sheet, която произвежда стоки за пълноценен сън. Изборът си на нова сфера в бизнеса тенисистката обясни със собствения проблем с безсънието. За да лансира марката Серина сама рекламира артикулите на Sheet в социалните мрежи. Тя е съсобственик на отбора по американски футбол Miami Dolphins.

Анди Мъри
25 г., Великобритания, № 4 в ранглистата на ATP
Втора природа: геймър и кучкар

Шотландският джентълмен Мъри е възпитаван твърде правилно – той явно не се е наиграл в детството си. Преди няколко години Анди едва ли не денонощия прекарваше с конзолата на PlayStation, като забравяше дори гаджето си Ким Сиърс. Дамата не издържа това пренебрежително отношение и напусна огромното имение за 5 милиона лири, в което живееше с тенисиста. След половин година Мъри се опомни и си върна Ким, макар че продължава да играе от време на време онлайн версията на FantasyFootball. От скоро се увлича по кучета. В началото се появи симпатичната Меги Мей, а после и Ръсти – и двете са порода бордър териери. От името на Меги Мей дори си направи профил в Туитър, на който публикува шеговити снимки като тази, на която лежи на пода, а песът се е изтегнал на дивана. Мъри признава, че ако в дома му избухне пожар, първо ще спасява кучетата, а после ще се погрижи за красивата си приятелка Ким.

Роджър Федерер
31 г., Швейцария, №1 в ранглистата на АТР
Втора природа: баща

Когато Роджър разбра, че жена му Мирослава е бременна, щастливият швейцарец би на нула Хуан Мартин дел Потро на Australian Open 2009. До последно радостната новина се криеше. Но когато близначките Шарлин Роуз и Майла Рива се появиха на бял свят, Федерер винаги е готов да говори на тема децата – колко му е приятно да става посред нощ заради хлапетата или за това, че те могат да станат тенисистки и тате няма да е против. След неговата седма победа на Уимбълдън, която дъщеричките наблюдаваха от ложите, Федерер призна, че те още не разбират кога тате печели или губи, но вече са наясно – той работи на корта. По бащински Роджър се отнася и към по-младите тенисисти, като по всякакъв начин помага на талантливи юноши.

Новак Джокович
25 г., Сърбия, №2 в ранглистата на АТР
Втора природа: актьор

Джокович се славеше със своите забавни пародии на колеги и колежки. Компанията Head превърна през 2011 г. тези хитове от YouTube в сюжет за рекламна роля съвместно с Мария Шарапова. Но постепенно на Ноле му омръзна ролята на шут. Както и преди той обича да се вижда на телевизионния екран, а на купони не се притеснява да изпълни пред публика хита на Майкъл Джексън „Трилър” (в Монте Карло 2009 г.). В актьорската си биография Джокович има вече осем филма и сериала, в които играе самия себе си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини