Цветана Пиронкова стартира с италианка на US Open



23-08-2012 19:54 | Ричард Палиаро

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще се изправи срещу 89-ата в ранглистата Камила Джорджи в първия кръг на US Open.

Това ще бъде втора среща между двете, като Цвети спечели категорично първата – на старта на Уимбълдън 2011 с резултат 6:2, 6:1.

Джорджи записа няколко запомнящи се двубоя в сезона на клей, но след това формата й значително спадна. 21-годишната италианка е загубила 4 от последните си 5 срещи.

Ако се класира за втори кръг, там Цвети ще срещне японката Аюми Морита или румънката Моника Никулеску.

Състезаващата се за Казахстан българка – Сесил Каратанчева, също попадна в основната схема, като в първи кръг ще играе с Лурдес Домингес Лино (Испания).

При победа Каратнчева по всяка вероятност ще срещне във втори кръг една от големите фаворитки за титлата Мария Шарапова. Рускинята е в една четвъртина на схемата с Петра Квитова, като двете могат да играят на четвъртфинал.

Иначе водачката в схемата Виктория Азаренка ще започне в Ню Йорк срещу Александра Панова от Русия. Жребият за Вика е сравнително добър, или поне за първите няколко кръга. На четвъртфинал №1 в света може да срещне шампионката от миналата година Саманта Стосър или 3-кратната победителка Ким Клайстерс.

Сравнително лесен изглежда и жребият за Серина Уилямс, чието първо по-сериозно препятствие, поне на хартия, трябва да е чак на четвъртфиналите – Каролина Вожняцки.

ОСНОВНА СХЕМА ЖЕНИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини