"Горчиви спомени" между Сампрас и Агаси



15-03-2010 21:51 | Станко Димов

Четирима от най-великите в историята на тениса взеха участие в благотворителен мач, средствата от когото отидоха за пострадалите от земетресението в Хаити. Двубоят обаче имаше кисело-детски привкус, благодарение на две от "остаряващите" легенди.


Пийт Сампрас и Андре Агаси, които никога не са били в особено близки отношения, накараха Рафаел Налад, Роджър Федерер и близо 17 000 зрители на централния корт на Индиън Уелс да се чувстват меко казано неловко.


Всичко тръгна от една забележка на Агаси в средата на мача: "Пийт, ти винаги трябва да играеш сериозно, нали?". В този момент нервите на Сампрас явно не издържаха и той контрира, имитирайки походката на Агаси, което доведе до бурен смях сред зрителите.


Вместо да приеме шегата с усмивка, Агаси продължи да налива масло в огъня. "Нямам никакви пари, съжалявам. О, почакай, май имам долар", каза Агаси подигравателно по повод случай, в който Сампрас е оставил долар бакшиш.


В същото време Федерер се смееше нервно, неразбирайки защо двама от идолите му в тениса продължават неловката закачка помежду си, въпреки че са на благотворително събитие.


В крайна сметка Сампрас и Агаси малко или много почерниха иначе едно толкова благородно и мило дело. "Hit For Haiti" "се роди" за първи път преди Australian Open, когато благодарение на Федерер на "Род Лейвър Арина" се появиха някои от най-големите звезди на съвременния тенис, сред които и местните любимци Лейтън Хюит и Бърнард Томич.


Двамата австралийци, които никога не са криели враждата си, се държаха повече от професионално и човечно и за разлика от американските легенди за момент не отдадоха спора на лична основа.

 

bleacherreport.com




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини