Роджър Федерер навърши 31 години



08-08-2012 12:27 | Станко Димов

Днес, 8-ми август, рожден ден празнува Роджър Федерер! Швейцарецът навършва 31 година, а най-добрия подарък си направи сам преди няколко седмици на Уимбълдън, когато спечели 17-ата си титла от Големия шлем, с която се завърна и на върха на ранглистата.

Каквото и да кажем за Федерер ще бъде неуместно. Определян от мнозина за най-великия тенисист на всички времена, швейцарецът не спира да радва феновете си дори и на 31.

„Човек се променя с времето. Когато си млад не осъзнаваш много неща. На 20-22 години си мислиш, че винаги ще си на тази възраст и нещата ще се получават ей така. Когато наближиш 30-те разбираш, че тялото ти се променя, че няма да си вечно млад. С годините обаче идва и опитът, което е по-важното. Осъзнаваш наистина важните неща в живота.

Аз съм много доволен от кариерата си и от всичко, което съм постигнал до момента.  Какво мога повече да искам? За последния месец спечелих Уимбълдън, върнах се на първото място в света и спечелих сребърен медал на Олимпийските игри. Няма какво да искам още”, коментира Федерер.

В момента Федерер е в почивка, след като през последните седмици изигра доста двубои. Не е ясно дали швейцарецът ще се завърне на корта за турнира в Синсинати идната седмица, или ще се вземе по-дълга почивка чак до началото на US Open.

До момента Роджър Федерер има 17 титли от Големия шлем, което е абсолютен рекорд за всички времена. 5 от тези отличия са на US Open, 7 на Уимбълдън, 4 на Australian Open, а веднъж швейцарецът спечели и „Ролан Гарос”.

Честит рожден ден, шампионе!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини