"7 дни спорт": Узбекистан изкушава Гришо с $1 милион



06-08-2012 10:00 | Калоян Ангелов

Узбекистан ще опита да привлече първата ракета на българския тенис Григор Димитров да се състезава за бившата съветска република.

 

Интересното е, че офертата ще бъде на стойност от 1 милион долара. Това са обявили узбекистански журналисти пред вестник "7 дни спорт".

 

Страната е изпратила свои скаути, които да наблюдават млади и перспективни състезатели на Олимпиадата, като целта е да ги поканят да сменят националността си, твърди изданието.

 

Най-сериозно са наблюдавани спортистите от България, Албания, Македония и още няколко държави извън Европа.

 

Всеки състазател, избрал Узбекистан ще получи премия от 1 милиона долара. Идеята на ръководителите на страната е покрай привличането на подобни състезатели да се развият и други спортове освен традиционните за страната борба, джудо и вдигане на тежести.

 

Един от основните акционери на Арсенал Алишер Усманов, който командва олимпийския комитет на Узбекистан, е гарантирал финансовата си подкрепа.

 

Преди три години узбеките наддаваха с Казахстан за възможността да привлекат Станка Златева със солиден финансов стимул, който стигна дори до 1.5 милиона долара.

 

Състезателката по борба от сливенското село Крушаре обаче категорично отказа да смени националността си и гордо продължи да развява родния трибагреник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини