Григор Димитров с шина на ръката, атакува "Ролан Гарос"



Григор Димитров с шина на ръката, атакува "Ролан Гарос"
Свързани играчи
Тагове
15-03-2010 12:00 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава да се възстановява от контузия. В момента талантът е с шина на ръката и трябва да се върне на корта през следващия месец. Новината потвърди лично бащата на Григор - Димитър Господинов пред в. "Новинар Юг". Точната травма на Гриша е в лакетната става.

 

В момента той е във Франция, където местните доктори са му сложили лонгета на контузената ръка. "Гришо имаше заявка за турнира, но преди да се контузи. Най-вероятно организаторите са забравили да го махнат от там," поясни бащата на тенисиста Димитър Господинов.

 

На Григор пък му предстои нов преглед, от който ще стане ясно кога ще се завърне на корта. След свалянето на лонгетата, Димитров ще трябва да прави процедури по раздвижването на ръката.

 

Амбицията на Димитров е ясна - нашето момче иска да натрупа възможно най-много точки, за да бъде допуснат до квалификациите на втория за сезона турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос". За момента това изглежда трудно, тъй като той заема едва 329-а позиция в ранглистата.


Както е известно през уикенда Григор Димитров изненадващо намери място в основната схема на турнира от сериите "Фючърс" във френския град Поатие.

 

В крайна сметка обаче стана ясно, че българинът няма да как играе в момента и вероятно става въпрос за грешка на организаторите от Франция.

 

Почти сигурно е, че Григор ще участва в поредното издание на турнира "Загорка къп" в София през април, където ще получи място директно в основната схема.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини