Григор Димитров започва днес в квалификациите в Торонто



04-08-2012 09:03 | Станко Димов

Малко не достигна на Григор Димитров да попадне в основната схема на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Торонто – Rogers Cup. Както е известно от надпреварата се отказаха някои от най-големите звезди, като Рафа Надал, Федерер, Ферер, Родик, Вавринка и др, които страдат от контузии или преумора.

За да се добере до основната схема Григор Димитров ще трябва да мине през ситото на квалификациите, където е поставен под №1. Първи съперник на Гришо ще бъде швейцарецът Марко Чиудинели от Швейцария, който към днешна дата е №149 в ранглистата на АТР.

Чиудинели, който е сред най-близките приятели на Роджър Федерер, е концентрирал вниманието си предимно към турнири от „Чаланджър” сериите през сезона, като участията му в основни схеми на турнири от АТР се броят на пръстите на едната ръка.

За да се добере до схемата обаче, Григор Димитров ще трябва да запише не една, а две победи. При успех срещу Чиудинели във втори кръг нашето момче ще спори с Милан Покраяц (Канада) или Юрген Зоп (Естония).

Ако запише 2 победи Гришо ще си гарантира дебютно участие в основната схема на Rogers Cup, а от квалификациите ще си гарантира 25 точки за ранглистата.

Двубоят на Гришо с Чиудинели е тази вечер около 19:00 часа българско време и няма да може да бъде гледан. Развоят на срещата ще може да се проследи само чрез официалния лайфскор.

ОСНОВНА СХЕМА НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини