Déjà vu: Анди Мъри срещу Роджър Федерер на финал!



03-08-2012 22:38 | Станко Димов

Анди Мъри и Роджър Федерер ще играят на финала на Олимпийския турнир по тенис. Това стана факт, след като надежда №1 на домакините се наложи със 7:5, 7:5 над Новак Джокович (Сърбия).

Мъри изигра може би най-добрия си двубой от началото на сезона и напълно заслужи успеха, след като за целия сервира фантастично и не допусна пробив. По един такъв и в двата сета обаче регистрира бившия №1 в света Новак Джокович, което му коства и загубата.

Така, само няколко седмици след финала на Уимбълдън, Мъри и Федерер отново ще излязат на голям финал на централния корт на „Ол Ингланд Клъб”. Този път залогът ще бъде олимпийско злато – нещо, което и двамата претенденти не са печелили никога.

Както е известно по-рано през деня Федерер се наложи с 2:1 сета над Хуан Мартин дел Потро в двубой, който продължи близо 4 часа и половина и който завърши 19:17 гейма в третия сет!

За Новак Джокович пък остава утехата, че все още може да се прибере за родината с медал. За да се случи това обаче Ноле ще трябва да се справи с Дел Потро в спора за бронза. Припомняме, на Олимпийските игри в Пекин преди 4 години Джокович спечели именно бронз.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини