Новак Джокович е на полуфинал!



02-08-2012 17:53 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за полуфинал на втори пореден Олимпийски турнир. Сърбинът се наложи с 6:1, 7:5 над Жо-Вилфред Цонга (Франция), като по този начин подпечата оставането си в турнира. В спор за място на финал Ноле ще срещне местния любимец Анди Мъри, който по-рано днес също записа двусетова победа (над Николас Алмагро).

Иначе очакваният с огромен интерес двубой между Джокович и Цонга започна смазващо за световния №2, който взе с лекота първия сет с 6:1. Ноле поведе с 3:0 още в началото, след което с още един пробив си гарантира сета.

Втората част започна обещаващо. Още в началото Цонга успя да пробив съперника си и да поведе в резултата за първи път. Радостта във френския лагер обаче бе твърде кратка, защото Джокович успя на време да върне пробива, след което със сервис на своя страна изравни за 3:3.

Малко по-късно, при 5:5, Ноле достигна до преднина 15:40. Цонга спаси едната точка за пробив с ас по правата, но в следващото разиграване сърбинът излезе на мрежата и не сгреши – 6:5 и сервис на своя страна. В ответния гейм световният №2 не допусна колебания и подпечата победата си с 6:1, 7:5.

Така след Пекин 2008, където спечели бронзов медал, за втори път в кариерата си Новак Джокович ще играе на полуфинал на Олимпийски игри. Неговият следващ съперник ще бъде третият в схемата Анди Мъри. До момента двамата имат 13 сблъсъка, в които сърбинът води с 8:5 победи. Никога обаче Ноле и Мъри не са се срещали на тревна настилка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини