Надал бил зле с английския, не схванал шегите на Агаси и Сампрас



15-03-2010 04:21 | Николай Драгиев

Рафа Надал се оправда, че не е разбрал какво са си казали Пийт Сампрас и Андре Агаси по време на благотворителния мач за Хаити преди дни. Тогава двете легенди на няколко пъти се счепкаха словесно, но техният "северноамерикански" английски е бил непосилен за Рафа.

"Нищо не схванах," обясни Надал, който е в далеч по-топли отношения със своя голям опонент Федерер. "Бях много щастлив да съм сред тях и въобще не разбрах за какво става въпрос. Не усетих да е имало напрежение," измъкна се дипломатично бившият номер 1.

Рафа заяви, че е бил в състояние да схване основния смисъл на това, което са си говорили янките, но призна, че е бил прекалено концентриран върху това, което става на корта.

Испанецът добави още, че му е било доста некомфортно да играе с микрофон, тъй като публиката е можела да чуе всичко, което се говори на корта.

"Не бе лесно през цялото време да играя с високоговорител. Това обаче не бе проблем, тъй като не мога да кажа особено много неща на английски език," обясни Надал.

Както е известно, Сампрас и Агаси далеч не са в добри отношения, особено в последно време, след като Андре публикува своята автобиография. По време на мача Агаси се избъзика с мултимилионера Сампрас, който бил стиснат и не оставял бакшиши, за което бе замерен с топката от Пийт.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини