Джокович би Хюит в най-добрия двубой в Лондон



01-08-2012 18:38 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за четвъртфинал на Олимпийския турнир, след като се наложи в 3 сета над бившия №1 в света Лейтън Хюит. Двамата изиграха страхотен двубой на Централния корт, който трябва да задоволи претенциите и на най-взискателните фенове. В крайна сметка след 4:6, 7:5, 6:1 сърбинът заслужи мястото си в следващата фаза, където пък го очаква играч от Топ 10 – Жо-Вилфред Цонга.

Любопитното е, че това бе втори пореден ден, в който Джокович трябваше да се справя с тенисист, оглавявал ранглистата. Във вторник Ноле надви и Анди Родик.

Срещата днес започна на страхотно ниво, като в първия сет Ноле и Хюит показаха, защо в дадени моменти от кариерата си са оглавявали световната ранглиста. Австралиецът сервира брилянтно и търпеливо дочака своя момент, който дойде при 4:4. Хюит успя да пробие, а след това с гейм на 0 взе първия сет с 6:4.

През втория двубоят продължи да бъде равностоен, като Джокович първи успя да пробие и да поведе с 5:3. Това обаче не отчая опитният Хюит, който успя да върне пробива за 5:5. Когато сетът вървеше към тайбрек обаче Джокович осъществи втори пробив, с който изравни резултат – 4:6, 7:5.

За жалост силите на Хюит, който през последните години страда от множество контузии, напълно изчезнаха в третия сет. Австралиецът загуби от свежестта си, а за класен състезател като Джокович това бе добре дошло. Сърбинът взе контрол над мача и след 6:1 подпечата участието си на четвъртфиналите.

Следващият съперник на Ноле пък ще бъде „маратонеца” Жо-Вилфред Цонга. Във втортник французинът се наложи с 25:23 в третия сет над Милош Раонич, а днес се разправи и с Фелисиано Лопес – 7:6, 6:4. Джокович и Цонга играха на тревните кортове на Уимбълдън и през 2011-та година, когато сътвориха един от най-атрактивните и приятни за гледани двубои в турнира. Тогава победата, а в последствие и титлата, отидоха на сметката на сърбина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини