Гришо ще търси реванш от Жил Симон



30-07-2012 14:00 | Станко Димов

Григор ще търси първа победа над Жил Симон. Двамата излизат тази вечер в среща от втория кръг на Олимпийския тенис турнир, като се очаква двубоят да започне около 19:30-20:00 часа. По всяка вероятност БНТ1 ще излъчи на живо мача, който е на Корт №18.

Димитров и Симон се познават отлично. До момента двамата имат 3 двубоя, като и в трите случая победата отива на страната на французина.

За първи път двамата се срещат през 2009-та година на твърдите кортове в Марсилия. Гришо печели първия сет с 6:4, но след това допуска обрат 3:6, 5:7.
Още по-драматичен е вторият им сблъсък, който е само няколко месеца по-късно на турнира на трева в Куинс клъб. Симон печели след два тайбрек-сета, съответно на 7 и 5 точки. 

Преди няколко месеца, в навечерието на „Ролан Гарос” 2012, Гришо и Симон отново се срещат на френска територия. Този път на турнира в Ница, който е на любимите на Симон клей-кортове.

Очаквано домакинът печели с 6:3, 6:3, като особено във втория сет Гришо пропусна няколко отлични възможности за връщане на пробива и изравняване на резултата.

Нека пожелаем успех на нашето момче от четвъртия път да разчупи каръка и да победи 12-ия в схемата Жил Симон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини