Григор Димитров дебютира с победа на Олимпийски игри!



28-07-2012 18:34 | Станко Димов

Григор Димитров дебютира с победа участието си на Олимпийски игри. В среща от първи кръг на основната схема Гришо се наложи с 6:3, 7:6 (4) над Лукаш Кубот (Полша) след 80 минути игра. Благодарение на успеха Димитров вече мисли за следващия си съперник в Лондон, който ще бъде определен от двубоя между Жил Симон (Франция, №12) – Михаил Кукушкин (Казахстан).

Това беше втори двубой между Димитров и Кубот за този месец, след като преди няколко дни двамата премериха сили и на клей-турнира в Гщаад, където победата отново отиде на сметката на нашето момче.

Като цяло днешният първи ден от Олимпийските игри е повече от отличен за родния тенис, след като победа на старта записа и представителката ни при дамите – Цветана Пиронкова, която се наложи със 7:6 (4), 6:2 над 12-ата в схемата Доминика Цибулкова (Словакия).

Григор Димитров записа повече от фантастичен старт в двубоя и успя с ранен пробив да поведе с 3:0 гейма. Това се оказа напълно достатъчно за нашето момче, тъй като до края на сета Григор сервира фантастично и буквално не даде шанс за връщане на пробива.

Кубот също бе повече от стабилен в сервис-геймовете си, но допуснатия в началото пробив му коства изоставане в резултата – 6:3 за Димитров след 27 минути игра!

За жалост в началото на втория сет Кубот „копира” Григор Димитров и поведе с 3:0 гейма след пробив. Въпреки сериозния пасив Гришо не се отказа и сериозно започна да притиска подаването на поляка.

Така се стигна до 5:3 и сервис за Кубот. Точно в този момент обаче Димитров успя да върне пробива за 5:4, а след това с подаването си изравни резултата на 5:5.

Малко по-късно, при 6:5 Гришо трябваше да спасява и сетбол, но със сервис на своя страна го направи и си гарантира тайбрек. В допълнителния гейм българинът поведе с минипробив за 3:2, след което до края не допусна изненада и си подсигури крайния успех.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини