Джокович: Олимпийските игри са върха на спорта



24-07-2012 18:01 | Станко Димов

Новак Джокович, който спечели бронзов медал на сингъл на Олимпийските игри в Пекин през 2008-ма година, очаква с нетърпение да се завърне на „Ол Ингланг клъб”, където преди 12 месеца спечели първата си титла на Уимбълдън.

„Щастлив съм, че Олимпийските игри ще се проведат на тревна настилка. Наистина харесвам тези кортове. Мисля, че всеки един, който ще участва на Олимпийските игри, е много развълнуван в момента”, коментира Джокович.

„Всеки спортист иска да бъде част от Игрите и да представя страната си. Очаквам с нетърпение церемонията по откриването, за да видя каква ще бъде атмосферата”, коментира Джокович, който ще има честта да носи националния флаг на Сърбия.

„Чувствам се невероятно. Спомням си каква беше атмосферата в Пекин през 2008-ма година, когато на стадиона имаше 90 000 или 100 000 души и Господ знае колко милиона пред телевизорите”, припомня си Ноле.

„Имах честта да представям страната ни преди 4 години. Това беше едно от най-емоционалните чувства в кариерата ми”, каза още Джокович, който в Пекин в спора за бронзовия медал победи Джеймс Блейк (САЩ) с 6:3, 7:6.

„Повечето от турнирите, в които участваме, ние играем за себе си, като индивидуални състезатели. Много рядко можем да усетим отборния дух, само когато става въпрос за Купа „Дейвис” или Олимпийските игри. Наистина се чувствам много горд, когато застана до другите сръбски атлети и представлявам страната си”, каза още Джокович.

„За мен Олимпийските игри са върха на всички спортове”, сподели в заключение най-добрият сръбски тенисист.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини