Гришо и Цвети все още чакат покана за олимпийския турнир



24-07-2012 01:18 | Николай Драгиев

Все още не се знае дали Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще участват в надпреварата на смесени двойки на игрите в Лондон, пише "7 дни спорт". Първите ракети на България при мъжете и жените чакат уайлд кард, за да може да се пуснат в дует, където имат най-сериозни шансове да спечелят медал.

За определяне на участниците в смесените двойки се взима предвид сборът от по-добрите класирания на двамата тенисисти, независимо дали на сингъл, или двойки. Това обаче не е достатъчно и българите разчитат на покана за схемата, в която ще участват 16 двойки. 12 от тях попадат според класирането си, а 4 ще бъдат определени с "уайлд кард".

Гришо и Цвети играха смесени двойки само през януари на „Хопман къп”, където взеха победи и в трите си мача – срещу САЩ, Дания и Чехия. Иначе е сигурно участието на двамата на сингъл при мъжете и жените.

Междувременно българският флаг бе издигнат в Лондон на официална церемония в олимпийското село. Присъстваха състезатели и треньори от отборите по волейбол, стрелба, стрелба с лък, спортната гимнастика и бадминтон, както и генералният секретар на БОК Белчо Горанов и българският посланик в Лондон Константин Димитров.

Костюмите на българските олимпийци предизвикаха истински фурор, като всички смятат, че нашите са едни от стилно облечените на игрите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини