Гришо с нов скок в ранглистата, Пиронкова също прогресира



23-07-2012 11:52 | Николай Драганов

Ново изкачване в ранглистата регистрира най-добрият български тенисист Григор Димитров-. Благодарение на отличното си представяне на турнира в Гщаад, където Гришо достигна до полуфиналите, от новата седмица българинът е под №53 в света след скок с осем позиции.

 

Така Димитров е съвсем близо до място в Топ 50 за първи път в своята кариера, а само една позиция го дели от най-високото му постижение до момента - №52, достигнато през август миналата година.

 

Само за последния месец Гришо игра три полуфинала - в Куинс, Бостад и Гщаад, като изгуби съответно от Давид Налбандиян, Давид Ферер и Томаш Белучи. Последните двама се оказа шампиони в съответните турнири, а Налбандиян подари трофея на своя противник Марин Чилич, след като изрита един от съдиите на двубоя.

 

През следващата седмица Григор Димитров стартира участието на Олимпийските игри в Лондон, които през тази година ще се играят на кортовете в "Уимбълдън". Така българинът ще има шанс да влезе в Топ 50 още през август, стига да се представи добре на тревните кортове в Лондон.

 

Напред се предвижва и Цветана Пиронкова, която игра четвъртфинал в Бостад и вече е №57 при жените, след като през миналата седмица бе 62-ра. Цвети няма точки за защитаване и може да се възползва от Олимпиадата, за да дръпне още в ранглистата.

 

Промяна има в топ 10 при мъжете, където шампионът от Хамбург Хуан Монако влиза на 10-та позиция вместо Николас Алмагро, който пада до №12. Водач остава Роджър Федерер, следван плътно от Новак Джокович със само 75 точки разлика. Двамата ще се борят здраво за №1 в света по време на Игрите в Лондон.

 

Битка ще има и при жените, където водач е Виктория Азаренка, следвана от Агниешка Радванска и Мария Шарапова, като и двете имат шанс да поведат в ранглистата при максимално добро представяне на Олимпиадата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини