Фантастичният Григор Димитров ще играе трети 1/2 полуфинал през сезона!



20-07-2012 10:17 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава страхотния си победен ход и неоспорим прогрес, класирайки се на трети полуфинал в турнири от календара на ATP за този сезон!

 

В швейцарския град Гщаад, Гришо вече изхвърли Жулиен Бенето и Дъстин Браун, а днес успя да постигне категоричен успех над намиращия се под №80 в световната ранглиста Лукаш Кубот (Полша) с 2:0 сета след 6-3, 6-2 в отделните части.

 

Противник на Димитров в полуфиналите ще бъде бразилецът Томаш Белучи, който успя да се наложи над Фелисиано Лопес 6-3, 6-3. Белучи е едно място пред българина в ранглистата - №60.

Двамата са се срещали веднъж в турнир от календара на ATP, като това се случи през миналата година на турнира на трева в Куинс. Победител е 24-годишният бразилец след 3-6, 7-6(8), 6-2.

През 2009-а година, Белучи също надиграва Димитров, но във втория квалификационен кръг на US Open с 6-3, 6-4.

 

Гришо и Кубот започнаха днешния двубой стабилно от начален удар и стигнаха бързо до равенство 2-2 и сервис на Димитров. Той отново нямаше проблеми, а малко след това се възползва от временното колебание на Кубот, стигна до 2 точки за пробив, като още при първия с отличен минаващ удар поведе с 4-2, а веднага след това затвърди категорично пробива си.

 

Макар и с леки затруднения, полякът намали за 3-5, след което първият сервис на Гришо се изгуби, а това позволи на Кубот да стигне до точка за пробив. Българинът обаче показа здрави нерви и след още няколко минути вече водеше с 1:0 след 6-3 в първата част!

 

Вторият сет също започна отлично за Григор Димитров, който успя да притисне противника си и макар да изоставаше с 0-30, стигна до точка за пробив. Първият шанс бе пропилян, а след това и още два, но в крайна сметка Кубот се пречупи и допусна нов пробив, затвърден почти веднага за 2-0.

 

Сериозно разколебан и видимо доста разочарован, полякът предостави цели три възможности за пробив на Гришо и макар да отрази първите две с мощни сервиси, при третата българинът се възползва и поведе с 3-0. Отново никакви проблеми при подаването на Григор доведоха до 4-0, преди най-после Кубот да прекъсне серията от пет поредни гейма на Гришо за 1-4.

 

Безапелационен на начален удар, Димитров се доближи само на гейм от третия си полуфинал за сезона. Полякът намали за 2-5, но без никакво колебание Григор взе подаването си, а с това и мача с 2:0 сета.

 

Благодарение на този пореден успех, Гришо си осигури 90 точки за световната ранглиста и трета възможност да достигне до първия си финал в ATP след неуспехите в Куинс и Бостад, където отстъпи съответно на Давид Налбандян и Давид Ферер.

Освен това, Димитров има добра възможност да подобри най-доброто си класиране до сега - №52 в света, но това на този етап зависи и от представянето на другите тенисисти около тази позиция.

Димитров и Белучи ще излязат на корта около 13,00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини