Джокович: Постигнах невъзможното



18-07-2012 09:33 | Николай Драганов

Достигането до №1 в световната ранглиста за Новак Джокович не дойде никак лесно. Тежки години на тренировки и лишения по време на война в родината му, го направиха шампионът, който е в момента.

 

В интервю за сръбските медии, Джокович разказа повече за своите детски мечти, за важността на своето постижение и какво се е променило в самия него през годините, по пътя към върха.

 

"Достигането ми до върха в световната ранглиста ме направи невероятно щастлив. Мога да живея своя живот знаейки, че съм постигнал най-голямата си цел. Мечтаех да бъде №1 от четиригодишна възраст", призна Ноле.

 

"Още по-голямо удовлетворение ми носи факта, че постигнах това в ера, доминирана от велики шампион като Роджър Федерер и Рафаел Надал. Никой не мислеше, че е възможно, но аз постигнах невъзможното", добави той.

 

"Най-трудно бе да превъзмогна огромното уважение, което изпитвах към тях като играчи. Един ден просто осъзнах, че трябва да променя начина си на мислене изцяло, ако искам да постигна целите си."

 

"Ако искаш да се озовеш на върха, трябва да промениш почти всичко. Добавих към екипа си треньор, физиотерапевт, фитнес треньор и човек, който се грижи за правилния ми начин на хранене. Промених изцяло хранителните си навици. Благодарение на безглутеновата диета станах много издръжлив физически. Подобрих много и концентрация си", разясни сърбинът.

 

"Също така намалих комедийните си изяви на корта. В един момент нещата станаха малко прекалени. На всеки турнир ме караха да правя имитации и просто реших да престана. Не се притеснявайте, аз съм си същия - забавен, луд, нямам проблеми да участвам в реклами, но шегите не трябва да нараняват други хора", завърши Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини